Uutiset

Pirkanmaan meripelastajien kausi päättyi, 102 tehtävää suoritettu

30.11.2014

Suomen Meripelastusseura Pirkanmaa ry:n päivystyskausi on päättynyt. Yhdistyksen pelastusalukset Tampereella ja Valkeakoskella on telakoitu ja miehistö on päässyt viettämään talvilomaa harrastuksesta, joka on pitänyt vapaaehtoiset kiireisinä kesän ajan. Vappuna alkaneen päivystyskauden aikana miehistö hälytettiin tehtäville yhteensä 102 kertaa.

Valkeakosken pelastusasemalla hoidettiin yhteensä 25 hälytystehtävää, apua sai 20 venekuntaa ja 33 henkilöä avustettiin pois vesiltä. Vesiliikenneonnettomuuksien tyypillisin syy oli karilleajo ja satama-alueilla pumpattiin useampikin vene tyhjäksi vesilastista ja estettiin näin veneiden uppoaminen. Lisäksi kaksi etsintätehtävää työllisti Valkeakosken vapaaehtoismiehistöä.

Tampereen pelastusasemalla hoidettiin yhteensä 77 hälytystehtävää, apua sai 63 aluskuntaa ja 285 henkilöä. Suurta henkilömäärää selittää kaksi Pyhäjärven matkustaja-aluksiin liittynyttä hälytystehtävää. Pyhäjärven pelastusvene Turvalla hoidettiin yhteensä 40 hälytystehtävää. Turva on sisävesien kolmannes työllistetyin yksikkö.

Näsijärvellä ensimmäisen täyden toimintakautensa liikkunut uusi PV4-luokan pelastusvene on osoittanut tehokkuutensa ja lisääntyneen partiotoiminnan ansiosta moni veneilijä ja mökkeilijä on saanut apua entistäkin nopeammin. Tästä on ollut hyötyä niin saarissa loukkaantuneille henkilöille ja yhdessä saaressa tapahtuneessa rakennuspalossa.

SMPS Pirkanmaa ry on valtakunnan kolmanneksi eniten hälytystehtäviä suorittava yhdistys, edelle kirivät vain Helsingin ja Kiviniemen meripelastusyhdistykset merialueilla. Pirkanmaan vapaaehtoiset työskentelivät hälytystehtävissä yhteensä noin 520 miestyötuntia. Tämän lisäksi miehistö harjoittelee aktiivisesti ja ylläpitää kaluston hälytysvalmiudessa täysin vapaaehtoisvoimin.

Kuvia on saatavilla osoitteesta http://pirkanmaa.meripelastus.fi/medialle

Yleistietoa:
Suomen Meripelastusseura Pirkanmaa ry on maakunnallinen vapaaehtoisen vesipelastuksen ja veneilyturvallisuuden parissa toimiva yhdistys.

Ylläpidämme avovesikaudella ympärivuorokautista valmiutta osallistua vesialueella tapahtuvien onnettomuustilanteiden hoitamiseen. Aluksemme sijaitsevat Näsijärvellä, Pyhäjärvellä sekä Valkeakosken kanavalla. Toimimme tiiviissä yhteistyössä Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa. Hälytykset tulevat miehistöillemme suoraan Hätäkeskuksesta numeron 112 kautta.

Rahoitamme toiminnastamme noin puolet jäsenmaksuillamme ja omalla varainhankintatyöllä, operatiivisen toiminnan kustannuksista huolehtii pääosin pelastuslaitos. Etsimme jatkuvasti uusia henkilö- ja yhteisöjäseniä tukemaan toimintaamme ja mahdollistamaan entistäkin monipuolisemman turvallisuustyön Pirkanmaan vesialueilla.

Lue lisää ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:
www.meripelastus.fi/pirkanmaa
www.facebook.com/SMPSPirkanmaa  tai Twitterissä @SMPSPirkanmaa

LISÄTIEDOT
Puheenjohtaja Vesa Rauhala
puh 040-863 0256
email pj.pirkanmaa@messi.meripelastus.fi

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group