Uutiset

Kolea kesäsää aiheuttaa kiireisiä viikonloppuja

2.8.2015

Kolea kesäsää on pitänyt Pirkanmaan meripelastajat melko kiireettöminä jopa heinäkuun aikana, joka on Pirkanmaalla suosituin veneilykuukausi. Toisaalta ilmiö on aiheuttanut myös sen, että jos lyhytkin kaunis ilma osuu viikonlopulle, tapahtuu vesillä paljon. Aiemmin tällaisen viikonlopun sattuessa Tampereella ja Valkeakoskella urakoitiin 12 hälytystehtävän voimin. Nyt kuluneena viikonloppuna lähdettiin seitsemän kertaa hälytystehtävälle ja järjestettiin kolme valistustapahtumaa. Tyypillisesti heinäkuun viikonloppuina tehtäviä on 1-2.

Yleensä tehtävät koostuvat teknisistä vioista tai polttoaineen loppumisesta. Poikkeuksellisesti elokuun ensimmäisenä viikonloppuna autettiin karille ajaneita, veden varaan joutuneita, etsittiin henkilöä ja autettiin ensihoitoa.

Yleensä tehtävien määrä laskee elokuussa selvästi, mutta mikäli lämmin sää saapuu Suomeen vielä elokuun aikana, Pirkanmaan meripelastajille on odotettavissa kiireinen elokuu.

Tänä vuonna Pirkanmaalla on lähdetty tehtävälle 70 kertaa, joka tekee Pirkanmaan Suomen 2. kiireisemmäksi meripelastusyhdistykseksi. Viime vuonna tehtäviä kertyi 102 kappaletta.

SMPS Pirkanmaa somessa:
https://www.facebook.com/SMPSPirkanmaa?fref=ts
https://twitter.com/smpspirkanmaa

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group